onsdag 18 februari 2015
Ein...Zemla, bitte?
In der Hauptstadt des Konditories, gibt es nie Semla!
Tydligen har den brutala och icke-förfinade seden att äta vetebröd med mandelmassa och grädde INTE anammats i Caféstaden Wien. Vad gör man då, när fastlagsperioden inleds, och damerna runt en sitter med hatten på och knaprar... annat?
-Haben Sie nicht Zemla? Ein... Bun, mit Schlagzahne und Marzipaaaaaan?
Nej. De har inte Semlor.
Men de har samma hysteri och tester kring ett annat bakverk under fastlagstiden: Krapfen!
Vilket Cafe gör de bästa Krapfarna? Hypehype!
Fast man blir besviken. Krapfarna är samma som de där sockriga bullarna med fyllning i (Vanilj eller Äpple) som brukar finnas på Konsum året runt. Fast i Wien är det Aprokosfyllning i.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar