lördag 27 februari 2016

Nycklar och lås

Jaha. Så var det dags igen.

Nu är det Palmemordsjubileum igen. Nya teorier och nya vittnesmål skrämmer fram nya försök till damage control. As every year, James.Själv är jag temporärt färdig med Palmemordet. Jag har stängt och låst mitt Palmerum nu. Jag har landat i insikten om att det inte spelar någon roll vem som höll i vapnet. Denne någon är bara lejd. Frågan är ju av vem… Dessutom finns det flera personer som VET vem som låg bakom, och ännu flera som faktiskt inte VILL veta, eftersom det skulle bli så jobbigt då. Eller bättre: Om det kom fram att de visste; varför har det inte fått konsekvenser? Bättre då att låtsas som om ingenting har hänt, så man slipper ta tag i det där jobbiga. Göra sig ovän med allierade och välta inrikes konsensus över ända. Och hur blir det då med medborgarnas tillit till den Goda, Goda Staten?

Bättre då att direkt avfärda saker som skulle kunna peka på jobbiga samband. Helst innan det kommer in i några diarieförda dokument.

Och: Så länge det finns människor som gör den avvägningen att det skulle skada samhället mera om det kom fram vem som mördade Olof Palme, än om mordet förblir ouppklarat, kommer vi aldrig att få mera än spekulationer och sensationsartiklar i kvällstidningarna att tugga i oss. Om och om igen.
Vi kommer aldrig att få reda på sanningen bakom mordet. Bara att lägga ner sin privatspaningsverksamhet, alltså. För skulle någon komma ångande till Palmegruppen med BEVIS, MORDVAPEN, LISTA PÅ ALLA INBLANDADE, KLOCKRENA VITTESMÅL som alla överensstämmer med varandra, ett solklart scenario och vattentätt juridiskt underlag, skulle det bara emottas med ett förstrött: "Jaså..." och sömngångaraktigt diarieföras och gömmas i utredningen.
Kanske skulle det uppmärksammas om privatspanaren likt Anna Book själv ringde in och tipsade kvällstidningarna om det, men det skulle bara behandlas som vilket annat irrspår som helst och snart glömmas bort, medan denne själv stod och hoppade och slet sitt hår:
"Ni har ju fått lösningen på ett silverfat!"

Många privatspanare är konspirationsteoretiker och susluvor med många märkliga teorier i rockfickorna, men om man förutsättningslöst sätter sig in i materialet och verkligen kontrollerar vad som ligger bakom invändningar från officiellt håll och vad som ligger bakom etablerade sanningar, finner man grus och sand. Ibland rena lögner.

Så mycket har jag tagit reda på att jag direkt kan skaka på huvudet åt denna artikel:Visst. Den som inte är insatt i utredningen tycker säkert detta låter fint och bra. Bekvämt, även fast artikelförfattaren kallar det obekvämt. Men jag har hört det förut. Jag har också granskat det som framförs och ser direkt var det inte stämmer och var direkta lögner och sammanblandningar används för att vifta bort allt som inte har med Christer Pettersson att göra.

Jag tycker man nu skall granska Ulf Dahlsten och kolla varför han efter 30 år känner att det börjar brännas så pass mycket att han sätter sig och skriver en sådan här debattartikel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar