onsdag 16 december 2015

Härskarretorik!

 
 
Mikas Julkalender
Lucka 16

 
 
 


Det finns många sätt att misstänkliggöra människor. Utan att direkt ljuga eller överdriva, kan man få någon att framstå i väldigt tveksamt ljus.

 

Känner du dig påhoppad, men inte kan sätta fingret på varför?

 

Du kan ha råkat på en person som gillar att känna överläge och direkt sätter dig i en position där du känner att du måste försvara dig, även fast du inte gjort något fel.

 

Ett exempel: 

Hej!

Jag var på utvecklingssamtal med min dotter Iskugga Avfarsansin igår. Då framgick det att Iskugga fortfarande väntar på resultat från det senaste provet.


MVH
Nujävlarskajagvisa Vemsomsätternerfoten


 

Jaa – vad säger man? ”Då FRAMGICK DET” – som om det var något man inte riktigt ville ta i, som om det var något hemskt som nu KOM FRAM när man petade i det… Något som glömts bort p g a inkompetens, eller något som satts i system, månne?

”Fortfarande” – detta är ju upprörande! Fortfarande! Vi väntar och väntar och har FORTFARANDE, trots påstötningar inte fått besked!

 

Sanningen bakom detta autentiska exempel är att: JA. Dottern väntar på resultat efter senaste provet.

Men sanningen är också att mailet skrevs mindre än en vecka efter provet. ”Fortfarande” kanske är lite att ta i? Och det är verkligen ingenting skolan försöker dölja: Att det tar tid att rätta ett prov som dottern skrev tillsammans med 120 andra elever, för mindre än en vecka sedan.

Och börjar man förklara sig hamnar man direkt i underläge och öppnar för nya insinuationer.

Bästa sättet är att fråga personen hur länge han tycker att det är rimligt att vänta på provresultat. Och fråga om han tror att skolan verkligen vill dölja att en lärare behöver mera än ett dygn att rätta 120 omfattande kursavslutningsprov med uppsatsdel.

Eller så skakar man bara på huvudet och hoppas att han ger sig, eftersom man inte orkar ta diskussionen med människor som uppenbarligen bara letar efter saker att boosta sitt ego med.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar