torsdag 10 december 2015

Framsteg och Fanfarer!


Mikas Julkalender
Lyckoluckan!
 
Är det...fest... eller..?
 
 
Idag skall vi ta fram de glada nyheterna. Fanfarer och konfetti!

För att det skall bli ett aktuellt och relevant urval, går vi inte till Betongarbetarförbundets Facktidning eller tidningen Min Häst för att hitta saker att fira. Nej. Vi traskar ner till Press Stop och väljer länge mellan gårdagens utgåvor av de stora internationella drakarna innan vi bestämmer oss för att krympa perspektivet till ett mera hanterbart närdito. Vi går hem och väljer mellan dagens SvD och DN istället. (Och inte hade de Pringles på Press Stop heller!)

Så: I DN hittar vi direkt anledningar att fira!

Tunneln genom Hallandsåsen är nu invigd! Hurra! Näringsminister Mikael Damberg invigningstalade och en orkester spelade! Nu kan man spara 13 minuter tågåkeri jämfört med gamla sträckningen. Men det är inte allt -  från fyra tåg i timmen på sträckan till TJUGO-fyra! Vilken kapacitetsökning! I teorin alltså. För under de ARTON extra år det tagit att bygga tunneln, har man inte gjort något åt de andra tre begränsande flaskhalsarna på banan, så det är ju i praktiken ändå bara fyra tåg i timmen som gäller. Efter 23 år och 10 gånger dyrare än planerat. Men det blev ju väldigt fint… Grattis, grattis!

Grattis, Donald Trump! Ju orimligare saker han säger – gärna i strid med USAs grundlagar och konstitution – desto populärare tycks han bli! Han har hittat ett vinnande koncept! Vi lyckönskar till den presidentpost som hägrar framme vid målet, vi lyckönskar det amerikanska folket, vi lyckönskar världen till en så kompetent och analytisk ledare för stormakten USA och så klappar vi SD lite på axeln och tackar för strategin. Den verkar fungera lika bra i Sverige som over there.

Från klimatmötet i Paris meddelas att Bangladesh är en av vinnarna! Bangladesh är ett av de länder som släpper ut allra minst växthusgaser! För detta: En stoooooor applåd! Dock meddelas också att Bangladesh är på väg att översvämmas redan nu, p g a industriländernas utsläpp och att 40 miljoner människor snart tvingas flytta. Pengar för detta, för dammar och vallar finns ingenstans att få. Det där får ni fixa själva. Men… bra jobbat!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar