måndag 2 juni 2014

Självutlämnande statusrapport


Det är bra att gå på regelbundna hälsokontroller. Så man vet.

Värre är när läkaren lutar sig lite fram och frågar: ”Hur går det med din rehabiliteringsträning?”

Jävlarjävlarjävlarskammenochdetdåligasamvetet och hur viktigt är det inte att ta hand om sig själv allrahelst som man fått en ny chans och då inte dog och alla berättelser om människor som fick en INSIKT och man själv, då, som bara återgick till att rapa i soffan…

”Ja… det har varit en del annat…”

säger man, för läkaren sitter med testresultaten och provsvaren i handen och det är väl ingen idé att försöka hitta på att man visst kämpar på med löpning och styrka och yoga. Och det där häftet med den balanserade dieten som skulle hjälpa kroppen med aminosyror, har visst kommit bort.

Då lutar sig läkaren bakåt istället och MAN VET att andetaget han drar, är andetaget innan FÖRELÄSNINGEN om ledförslitning ”du hade ju ansträngda leder redan innan”, diabetesrisk, hjärt- och kärlrelaterat, förväntad livslängd, livskvalitet och långsiktig prioritering.

Jag vet redan vad läkaren skall säga, så jag bockar av det han säger mot min mentala lista. Fast den här gången avslutar han med att säga: ”Rent ut sagt är din fysiska status just nu jämförbar med en 66-årings. En otränad 66-åring.”

Fortsättning följer – hur skall det gå?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar