torsdag 20 december 2018

Koldioxid i blodet

Lucka 20



Bang bang balans



Hela världen håller andan. Allt står och väger. Vi befinner oss i Limbo. Vilken värld kommer vi att befinna oss i imorgon? 

Kommer Britterna att lämna EU? Det var värst vad det drar ut på tiden, det där. Det skulle ju gå så smidigt. Och nu kan det kanske bli en NY omröstning. För oss som håller andan känns det lite som om syret håller på att ta slut. Men vi måste hålla andan, så att vi kan pusta ut när vi VET hur det blir.

Kommer vi att få en regering, snart? Det var väldans, så svårt det verkar vara. Om alla envisas med att säga nej till allt som inte innebär att man får igenom ALLA sina krav, lär det ju inte bli någon regering. Om det nu vore så att det fanns ett parti som ALLA i hela Sverige stod bakom, hade det synts i valresultatet. Kanske lite...ödmjukhet vore på sin platz? Och nu kan det kanske bli ett NYTT val. För alla oss som håller andan känns det lite som om vi skulle kvävas om vi var tvingade att vänta över ytterligare en valrörelse och ett val.

Kommer de icke bindande avtalen från Klimatmötet i Polen, att leda till att alla länder börjar göra allt de kan utifrån sina förutsättningar? Det var satan vad långt inne det satt att ens enas om ett avtal. Och om det nu är lite frivilligt, så... det kan nog dröja innan man kan andas ut.

Kommer den dysfunktionella ledningen för världens största stormakt snart att bytas ut, efter otaliga skandaler och vederhäftiga vittnesmål? Vi håller andan och väntar... på att kvävningsdöden kommer som en barmhärtig befriare.



För övrigt har jag idag varit på  - nej varken julbord eller middag - affärslunch och ätit goda grekiska grejer mellan summeringar av detta halvår. Denna lunch avåts på en vanlig restaurang, samtidigt som vädret utanför var duggigt och grått. Inget skimmer. Ingen sprit! 


Jag vill vara farlig-romantiken frodas när jag plockar fram denna låt ur hjärnan och låtsas leva dålighetsliv i hemlighet när chefen naivt nöjer sig med att man alltid är i tid.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar