onsdag 8 april 2015

Ledig Onsdag


 
Att vara hemma en Onsdag i April innebär att dricka te och betrakta hela kattens morgontvätt i solstrimman. Den gör sig till, så den skall få flytta in. Spinner och fjäskar och hittar en korvbit från lunchomeletten som hemmahunden inte käkat upp.

Mars är inte bara parningsmånad för katterna i grannskapet – det är också flyttningstid. Katter som är lite missnöjda med vinterhalvårets pensionat, kollar runt och ser om det finns nåt bättre att ta in på. Är människorna snälla och bjussar på mat, slängs alla gamla band på soptippen och katten bestämmer sig.

Men vi kan inte ha katt nu. Jag bär ut den, men den smiter in igen, genom altandörren, så fort vi vädrar eller går ut för att dricka kaffe i Aprilsolen. Man kan inte jaga katt hela tiden, så nu får den sitta och tvätta sig i köket åtminstone medan teet dricks och pojkarnas kontrollrum vädras.

Onsdagshemma innebär också att sockerdetoxa istället för att slentrianplocka från alla chokladaskar och påskägg som finns överallt, i alla rum.

Mest innebär det att pimpa lilla duschrummet.
Före
 
Före
 
 
Före
 
Städningen tar allra längst tid. Varför slänger man inte tomma förpackningar direkt? Gamla tandborstar? Vem använder sådana enorma mängder hårgelé? Och alla gamla mediciner som borde kastats för flera år sedan… Mot saker som var aktuella för flera år sedan.  Man börjar nästan gråta. Men vi är här nu. Alla mår bra. Ingen är borta.

Så måste man ta ett djupt andetag och en kopp te innan man kan börja pimpa efter städningen.

Radio BBC2 spelar U2 och talar om hur man skall undvika gasexplosioner i köket och jag saknar barndomens gasspis. Nu har sentimentalitetsvredet hamnat på elva och det finns inget sätt att vrida ner det förrän tårar och snor runnit över och lättat på trycket.

Sitter i köket och hulkar. Jasminteet blir salt.

Men sedan är det på det igen! Det är skojigt att måla och fixa!

Efter
Efter
Efter


 
 Och när man ser tillbaka på dagen, känns det som om det varit en bra dag. Promenader i solen och nyttig mat. Rabarberknoppar och Tulpanblad.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar