söndag 8 maj 2016

Aktuell Rapport



Grönsakslekar





Mona Sahlin fixar och trixar så att den sparkade polisen skall få jobb hos henne. Hög lön.  Bil. Förmåner. P-plats. Intyg. Praktikplats. Visningar. Husköp. Pengar ur egen ficka. Emot regelverk. Emot chefsbeslut på jobbet. Havererad privatekonomi. Skatteskulder.

Varför allt detta för att vara lite schysst mot en anställd?

Jag tror att det handlar om utpressning.

Har Monas Livvakt något på Mona som är så pass komprometterande att Mona tvingas till alla dessa krumbukter, är hon en säkerhetsrisk. Det där med omdömet...
Om livvakten själv är inblandad - det kan vara något så simpelt som sex - är han ju bara dum som försöker utnyttja det för utpressning. Men han gick i land med det för att Mona var ännu dummare och inte bara satte upp en iskall hand.

För det KAN väl inte vara så, att Vaktens unga fru helt utan frågor accepterar att hennes man får 120 000:- i månaden, varav 80 000 spänn direkt från Bosses och Monas gemensamma ekonomi, som lön för ett jobb där han sällan är?
Hon tycker inte det är KONSTIGT att de skall flytta in i ett hus de inte har råd med?
Att hans Chef går på visningen av huset?
Att Chefen utan att tveka skriver falska intyg?

Antingen är hon totalt aningslös, och borde sättas under förmyndarskap och kollas upp - Hittar hon munnen när hon skall äta? - eller så är hon helt med på vad hennes man sysslar med.
Klart man skall pressa alla pengar man kan ur tanten!

Mona borde ju tagit kontakt med säkerhetsavdelningen direkt och lagt alla korten på bordet så snart det började brännas. Sådant här kan eskalera rätt fort.
Jobbar man inom vissa branscher får man faktiskt sätta rikets säkerhet framför det jobbiga att ta ett snack med sin make. Nu är ju Monas jobb inte direkt säkerhetsklassat, men hon har en massa kontakter, information och insikt i vad som hänt i slutna grupper sedan lång tid tillbaka.

Nu var detta en Polis som fått sparken. Det var väl tur, när Mona inte kunde hantera situationen.

Det hade lika gärna kunnat vara en agent från Främmande Makt.

Inkompetensen slår emot en.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar