söndag 22 november 2015

Att gå vidare



 
 
Nu leker vi att DU har gjort något riktigt, riktigt dumt.

Du har gjort många människor kring dig besvikna och fått andra att känna sig påhoppade och hotade.

Du vet att det var riktigt, riktigt dåligt gjort.

Konsekvensen blir bland annat att du blir av med jobbet.

 

Vilket stöd vill du ha av dina vänner?

 

Alternativ A:

Dina vänner dunkar dig i ryggen och tycker du är skönt subversiv som vågar säga helt oacceptabla saker i PK-Sverige. De tycker att 9 gånger av 10 är du skitkul när du är hög/full och vill gärna att du skall fortsätta ditt destruktiva missbruk, så att din rebellattityd skall smitta av sig på dem utan att de riskerar någonting. Istället för att agera ansvarsfullt och ta undan dig när de märker att du börjar spinna loss, eldar de på och säger: ”Jag ÄLSKAR det här!”

Det är skönt att ha vänner som låter en vara sig själv. Låta en komma full till jobbet upprepade gånger och uppskatta det! Det är skönt att ha människor kring sig som tar ens parti: ”Hon fick vad hon förtjänade och blev hon inte lite smickrad över uppmärksamheten, rentav?” De tycker inte att du gjort fel alls. Och att ens chef inte vill att man jobbar kvar när man: vill dra en yxa i fittan på henne, halsknulla henne tills hon kvävs och sedan komma i hennes ansikte, vill att hon skall våldtas medan hennes man tittar på… det är väl att överreagera?

Skönt med vänner som verkligen står på ens sida när det blåser!

 

Alternativ B:

Dina vänner är uppriktigt oroliga för dig, eftersom de tycker om dig som person och inte som imagehöjare för sig själva. De tycker att det du sagt/gjort är totalt oacceptabelt och tänker inte förminska eller relativisera allvaret i det, men de bryter inte med dig som person. De ser att om man manipulerat kroppen kemiskt så att självförtroenderatten står på Max, och konsekvensanalysbrytaren är ställd på Off, samtidigt som Ilska är den dominerande känslan, KAN sådant här hända. Deras stöd till dig innebär att tycka om dig och hjälpa dig så att du inte hamnar i liknande situationer igen, även fastän det kan svida att behöva se över vad man petar i sig och hur frekvent man gör det.

Skönt med vänner som står på ens sida när det blåser!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar