torsdag 29 oktober 2015

Erik Saade




Lägg av!

Lägg bara ner!

Lägg er i en djup grop så kan Erik Saade ta en spaade och gräva ner er, så man slipper se er!

Det händer en hel del i världen just nu. Inrikespolitiskt och utrikespolitiskt. Utmaningar.
Människor behöver orientering och fördjupning. Missuppfattningar och ren propaganda florerar tillsammans med konspirationsteorier på sociala forum och på nättidningar med dunkel agenda.

För att det skall bli lättare att orientera sig, kan det vara bra att vända sig till media som följer publicistiska regler såsom källkoll- och kritik.

Men vad händer när de s k "pålitliga" medierna blandar sitt material med ren och skär desinformation? Låtsasreportage och skapade event? Ovetenskapligt Junk?

Jaaa... Kålsuparteorier leder sällan till något bättre. Snarare befäster det dåligheter och tar bort incitament att förbättra något hos sig själv såväl som hos andra.

Man skall alltså inte ge andra verktyg att peka på en och säga: "Men NI sprider ju också lögner!"

Detta kan vara årets onödigaste, mest påhittade, trashigaste och mest verklighetsfrånvända reportage från Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article21656222.ab

En gammal idrottsstjärna och två dokusåpadeltagare skall tillsammans med ett MEDIUM gå in i ett SPÖKHUS. Detta skall visas i någon Aftonbladetkanal på nätet.
MEDIUMET säger att det finns en OND ENERGI i huset.

Det är en väldigt angelägen sak att lägga redaktionell tid på, för att inte tala om pengar...

Man HITTAR PÅ att det SPÖKAR i ett hus. Man tar dit en kille som säger att han är ett MEDIUM och tre HALVKÄNDISAR. Man låter dessa människor VARA i huset och gör reklam för skiten och tycker att detta är ANGELÄGET för människor att ta del av!

Please! Världen står inför ett viktigt klimatmöte i Paris. Enorma mängder människor flyr för sina liv i världen. Förläggningar brinner. Putin vill positionera sig militärt och säkerhetspolitiskt. Trump är på väg att bli Republikanernas huvudkandidat i presidentvalet.

Men Aftonbladet tycker det är angeläget att fabricera och befästa skrock och vidskepelse. Alltså, man bevakar inte en knashändelse - man SKAPAR den!

Lägg av!

Lägg ner!

Ropa på Erik Saade!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar