söndag 13 september 2015

Hänt i Hemmet


Det är dags att presentera våra tre möss, som vi skall göra experiment på:

Fluttershy:
 

Rainbow:
 

Twilight:
 

Hemmahunden har behandlat ormar och foderdjur med förstrött ointresse, men nu när vi börjar prata med ”djurröst” till andra djur än honom, blir det plötsligt intressant. Han uppvisar lekbeteende och vill interagera med de tre små djuren. De är förvånansvärt orädda och vill gärna kolla in honom lite närmare, men han är för stor och våldsam för att utgången skall bli lyckad, så vi håller dem åtskilda.


Nos mot nos fungerar bra med skyddande plast mellan.

Nu har vi börjat med att göra dem handtama. Sedan skall vi experimentera med klickersträning på möss! Kan det verkligen fungera?

Rainbow har hittills visat sig vara oräddast, fräckast och snabbast. Hon förstod snabbt att om man klättrar upp på vårt Duplobygge, kan man få en belöning i form av en bit hirskolv. När hon fattat, blev hon slug! Istället för att sitta kvar och äta, snodde hon åt sig biten, gömde den och pilade snabbt upp igen efter nästa. De andra behöver lite mera tid på sig för att nyfikenheten skall övervinna försiktigheten. Rainbow har grå, lång, luddig päls som bildar golfbyxor ner på bakbenen.

Twilight är social och är noga med att putsa inte bara sig själv, utan även de andra mössen. Det är bra att de utför dessa ritualer för att bibehålla relationerna inom sin lilla flock. När de putsar varandra frigörs lugnande trygghetshormoner i de små kropparna. De sover tillsammans i sin kruka i en liten klump, så de trivs ihop. Twilight har slät, svart päls.

Fluttershy är lite mera tillbakadragen än de andra och gillar att gräva ner sig i spånet och bädda med papper i krukan. Mysa ner sig. Men under sina aktiva perioder är hon en fantastisk klättrare: Balanserar på krukan, klättrar upp och ner i taket, klänger uppför och nerför klätterrepet. Och så är hon klart sötast av alla mössen. Slät, grå och med svarta nossidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar