lördag 13 december 2014

Feber




Ligger däckad i soffan med hög feber och rinnande näsa.

Allt rinner. Tårarna rinner. Med stigande kroppstemperatur ökar blödigheten.

Det är Musikhjälpen på TV och det är så FINT att man före jul varje år verkligen lyfter upp ett brännande hjälpbehov och visar att alla kan hjälpa till med lite eller mycket. Varje krona räknas.
Det är ett sådant engagemang.



Gråter lite i feberdimman och somnar en stund.

Vaknar.

Det är ju LÖRDAG. Helt sanslöst - Barnkanalen på SVT har världens bästa lördagar. De har inte gått ut och slagit på stora trumman, utan kallar det t o m Hemlig Lördag. För de som letar. För de som hittar dit. Å ena sidan vill jag hålla det lite hemligt, men å andra sidan måste jag tipsa om detta FINA som bara händer på lördagarna...

De har nämligen långfilmslördagar nu och det är inga dassiga massproducerade långfilmer eller Staffan Götestam i trikåer, utan RIKTIGA, BRA filmer eller teaterföreställningar! Det är en sån kvalitet! De har t ex visat TOTORO! Man blir helt varm i hjärtat över omsorgen och kvalitetstänkandet.



Och när hjärtat då ändå är varmt, kommer man att tänka på Minimello, där barns inskickade artister, gjorda av toarullar, får en varsin låt och en varsin röst att tävla med. Det är fantastiska låtar, skrivna av "riktiga" musiker och textförfattare, och med "riktiga" artister som röster. Det är en sådan respekt för barnens alster och för tittarna. Så väl genomfört. Seriöst och med glimten i ögat.

Och så kommer det lite tårar igen.
Det är förkylningen! Det är förkylningen! Somnar under filten igen.

Vaknar av att barnen kommer hem från kompisar. De är för stora nu, men blödiga mamman fortsätter att älska Public Service och Bolibompa. Och ikväll kommer de stora barnen att sitta framför Bolibompa även fast de är för stora, för nu har de fått smak på Japansk Animerad Film, och ikväll är det Lånaren Arrietty av Hayao Miysaki!


Pst! Missa inga guldkorn! http://blogg.svt.se/barnkanalen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar